Despre proiect

Câmpina- ne mișcăm, din nou, în aer liber!

Data:

May 18, 2019

30 Septembrie
2022
10:00am

Câmpina- ne mișcăm, din nou, în aer liber!

Proiectul își propune să contribuie la atragerea populației din Cȃmpina către mișcarea sportivă de masă ȋn aer liber prin participarea la o cursă de orientare și sesiuni de antrenament și informare pregătitoare.

Proiectul este de interes public local prin promovarea orientării ca sport pentru toți în aer liber, în special în acest context al pandemiei de COVID-19, unde mișcarea și participarea la evenimente sportive a fost mult restricționată, iar recomandările de distanțare socială și purtarea măștilor a îngreunat participarea populației la activități sportive desfășurate în spații ȋnchise.

Proiectul este susținut de către Primăria Câmpina și este încadrat în axa Proiect/Acțiune Sportivă – Activități de Implementare a programelor sportive de utilitate publică – Sportul pentru toți.

Locul de desfășurare:

Școala Ion Câmpineanu, Câmpina

Festivitatea de premiere - ediția 2021:

Organizator:

OK Silva Câmpina

Despre Orientare

Orientarea este un sport al inteligentei si curajului, in care trebuie sa parcurgi un traseu materializat in teren (padure, parc, zona urbana). Sportivul primeste o harta pe care este reprezentat traseul, si inarmat doar cu o busola porneste sa gasesca punctele de control. Nu se foloseste tehnologia GPS, deoarece cand practici orientarea trebuie sa ai incredere in propriile decizii.

Orientarea este un sport care imbina atat capacitatea psihica cat si cea fizica, deoarece trebuie sa navighezi intr-o zona necunoscuta doar cu ajutorul hartii si a busolei, sa identifici in cel mai scurt timp reperele pe care le ai de atins, toate acestea fiind posibile cu cat iei mai repede decizii in timp ce alergi.

Testimoniale

cum a fost anul trecut?

"Un eveniment mai mult decât reușit. Am să particip negreșit i la ediția din 2022.
Sara L.
participant
"Am realizat că Orientarea este un sport foarte frumos și îmbină mai multe calități.
Mariud D.
Participant
"O cursă de Orientare în aer liber este ceea ce trebuie ca să te deconectezi!
Ioana B.
Participant
"Prin acest proiect ne-am dorit să contribuim la sănătatea populației.
Mihai T.
Organizator

Proiect realizat cu sprijinul Municipiului Câmpina și al Consiliului Local al Municipiului Câmpina.
Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Câmpina și nu implică nici o responsabilitate din partea acesteia!